Jom Baca

Tuesday, January 29, 2013

Bila tiba nya hari cuti2

بسم الله الرحمن الرحيم

dari sudut belakang

dari sudut depan pula


tiada kata-kata hanya mampu di ungkatkan..""""Sabo jea yeop""
situasi macam niii selalu  terjadi..sesak nafas jugak.Kesabaran menjadi taruhan di kala ini,ada juga tak tahan.

Sunday, January 27, 2013

aku ingin terbang..


بسم الله الرحمن الرحيم






gelagat anak2 BS bila dapat main2 kat taman...jenuh nak layan,apo yang penting HAPPY

Saturday, January 26, 2013

Jika ada jodoh


tiada kata-kata,hanya harapan yang mampu BS sematkan,kalo ada jodoh nak juga sambar sebiji
klx150..[perhh..mantop&meletop .jom layan VROOOOOOOOOOOOM niii

As-salam

Monday, January 21, 2013

Renung seketika..



بسم الله الرحمن الرحيم

Santai dan memberi kita kesedaran..

Friday, January 18, 2013

Ping..poonnng


بسم الله الرحمن الرحيم


sambil jejalan BS terjumpa YT niii..menarik ,jom kita layan jap..VROOOOOOOOM
pakai  tahap lanyak org2 vietnam, tak ada sayang2 langsung
brutal betul depa2 niiiii

Tuesday, January 15, 2013

Op Bedah and Ganti


بسم الله الرحمن الرحيم



 Setelah 5 thn berbakti pada BS hari niii,time si dia pulak minta di beri sedikit perhatian . Mana-mana yang patut di ganti jea. kos keseluruhan RM 265 dengan kata lain amat berbaloi.ala membeli,menang memakainya.kan,kan,kan.



Si kuda Padi di laluan off road,kalo tayar pancit...masak ooiii,
jadi sediakan payung sebelum hujan ribut
Mileage tinggi @80,450 km ,ia menggambarkan motor yang boleh diharap,dengan kata tiada masalah sepanjang pengggunaannya laluan off road dan atas road semua aku bedal .Umpana sahabat semasa BS bekerja,total untuk tugas-tugas banyak bergantung padaa Si kuda padi niii.,Bab2 tayar pancit paling2 harus di elakkan jika mampu tayar tubelass harus gi ganti sebelum mendatangkan masalah kelak.hehehe.Bagi kenderaan yang berbatuan rendah dibimbangi lagi mendatangkan masalah.



kecekapan pomen dan alat -ganti yang tulen harus di beri keutamaan sebelum kita menyerah  jentera si  kuda padi 

Opp bedah & ganti dalam masa 2 1/2 jam siap ,apa-apa pun BS berpuashati dgn mutu kerja pomen too.
*rutin setiap hujung bulan ganti minyak enjin,plug,cuci penapis angin,rantai &sebagainya.semua buat secara DIY,jimat kos.cuma bab2 buka enjin tak berapa nak pakar lagi,bab2 lain semua bole kita buat DIY.

*dalam anggaran 5 bln jea tayar perlu di tukar,nak pulak hak belakan cepat bebenar makan bunga  nya.anggaran kos ikut jenama .

* pakai sampai reput Si kuda padi niii,nanti-nanti  anak2 udah  besaq BS pass kat depa pulak.yea kan 

Thursday, January 10, 2013

sembang2 kosong

بسم الله الرحمن الرحيم


motor ex5 jadi pilihan aku..lasak,jimat dan tak banyak kerenahnya


Sejak kecik2 lagi BS minat betul ngan motor, terkenang masa dulu ayah bawa ronda2 naik kapcai Honda bulatc70...zaman too kira cukup populur hingga masa nii udah jadi motor antik .Hari niii kita di pamer pelbagai bentuk motor .Sampai hari niii kenderaan yang paling BS suka bawa ke sana-sini berbanding kereta....nak jimat kos petrol punya hal :),sama bujang dulu BS ulang-alik Perak ke KL pakai motor jea,,Jimat oooii ,tol free.


aku betul-betul kagum ngan insan niii ke sana-sini , siap pusing dunia naik motor kapcai keluaran Malaysia... BS tabik springgggg.
jom kita ikut kisahnya  EN.Syed Ahmad Abdul Hadi bin Syed Hussien, ado rezeki BS pun nak cuba jugak .Nikmat nya jejalan lihat dunia nan mencabar.

Vroooooooom ,ping.pong

Tuesday, January 1, 2013

Salam Tahun 2013..boom,beng..ponggg


بسم الله الرحمن الرحيم


hari niii bermula 1 jan 2013. Yang paling nyata umur pun bakal naik lagi,esok nun anak2 pun mula hari pertama sekolah.Segala bersiapan serba-baru untuk anak2 BS.Anak yang sulung naik darjah 5,No2 naik darjah 3 dan no3 naik Tahun 1, maka sunyi-sepi ler kejap umah  BS sementara menanti tengahari.Sama ler cam gambo Pak cik goole niii sibuk itu-ini,esok BS pun udah mula kerja semula dengan semangat yang baru...heee biasalah awal2 tahun."'tepuk dada,tanya selera" buatlah apa yg fikir baik mahupun dunia dan akhirat kelak .


""Hidup tak ada yang sempurna, banyak perkara yang tidak sesuai dengan harapan, tapi yang paling baik dalam menyikapinya ialah:
"Menerima apa saja yang Allah turunkan untuk kita walaupun perkara tersebut tidak sesuai dengan harapan kita."""