Jom Baca

Saturday, November 15, 2014

hujan yang turun...

Sabtu 15 November 2014 / 22 Muharam 1436




Assalamu'alaikum warahmatullah
Saban hari hujan dan terus hujan....cuaca tak menentu terutama petang hari.
hujan...hujan ..hujan....Taiping merupakan satu bandar di Malaysia yang menerima taburan paling tinggi..redho lah aku.Hujan jugak rahmat..tiada aktiviti petang buat Family, "nak jalan pun malas baik dok kat umah"..
tanggal 15hb Nov ..dah siap set dalam phone , hari lahir puteri aku Genap 8thn, sambutan kecil2 kat umah jea.Tapau Kfc & potong kek dah cukup buat anak2.
Jam 5.15 ptg Tengah hujan lagii nie ..entah bila nak henti....Semalam 14/11/14 kat taiping terbukanya satu lagi aeon Mall..pakat2 org2 pi serbu, aku bila?tunggu time senang nanti lah, tak lari pun mall too, sale bukan dlm sehari , dua jea..esok ,esok lahh,...
Wasalam........................................................................................................................................

gambo cuti sekolah bulan 8 kelmarin 

Apa cerita?? cerita hujan ajelah....

"Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut...

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi..."

Wednesday, November 5, 2014

aku..dan 15thn



Assalamu'alaikum warahmatullah
tanggal 5 Nov.,mengingat akan hari pertama bergelar suami.
kini dah15 thn meniti hidup bersama..Pelbagai suka-duka kita tempuhi bersama.
Syukur pada Nya , aku di kurniakan isteri, teman, pendengar & segala-galanya
pelengkap dalam hidup aku di dunia nan sementara nie.
Segala ketentuan Nya ..
" aku insan tak sempurna"
May Allah swt bless u both till Jannah...insyaAllah

Monday, November 3, 2014

apo cerita ya..!!! hantam saja labu

Assalamu'alaikum warahmatullah
BismillahirRahmanirRahiiim...11Muharam 1436 ..biasalah rutin hari Isnin , tugas&amanah pada majikan dilaksanakan "adatlah makan gaji" .Segala tugas perlu disiapkan ikut jadual yang ditetapkan.
Coret2 di kala malam hari sambil layan filem klasik Nasin Do re mi, walaupun dah berpuloh-poluh kali 
tengok ,,,tak jugak2 jemu.Itu lah kuatnya aura filem dulo2 aku pun membesar bersama-sama filem nie.

lakonan mereka tetap di hati..


apa lagi yaaa....sambil dok layan mr Dooo " .......bulan 11 hujung bulan nie dah nak Cuti Sekolah pulak..kena stanby bajet untuk sekolah anak2 pulak. Tahun depan yang sulong nak naik tingkatan satu, yang no 2 naik darjah5 , yang ke3 naik darjah 3 dan putera teruna aku nak masuk pra-sekolah umur 5 tahun pulak. Lupa pulak petrol ron95 dah naik 20 sen menjadirm2.30 perliter, la nie aku isi petrol pun ikut liter ...rasa2 lagi mudah kot nak bajet., Tahun depan pun GST pun dah maiii.Entah lah
mungkin bajet bulan pun naik jugak sebabnya ada barang yang akan kena cukai.
Harap2 ada Bonus dari Majikan aku tahun niee...AMIN

gambo cuti yang lalu..Ganu yang lalu...




sambong lagi lah..!!!!!!!!!!!!!!!




Sunday, November 2, 2014

"ada cerita tak ada masa, ada masa tak ada cerita"

Assalamu'alaikum warahmatullah
9 Muharam 1436 sudah aku jejaki, pelbagai ujian dan cobaan kita sebagai hamba Nya.
tanggal 10-10-14 aku telah terpilih jalani Latihan asas Polis Sukarelawan (PVR) di PGA ulu kinta, Perak atas minat dan ingin. 
menimba secebis pengalaman dalam sebagai Bapak polisi .Syukur telah selesai dan menanti latihan di Ipd tempatan selama 6 bulan lagi sebelum layak bertugas .Mudah-mudahan segala2 nya dipermudahkan ALLAH...AMIN.



Dalam Polis ..aspek Displin,Peraturan,Undang2 , Kekemasan dan Menepati Masa serta
Ikut Perintah yg diarahkan.
rutin Bermula seawal 5pg hingga 11mlm padat dengan latihan Jasmani&Kelas

serba-sikit yang dapat dipaparkan..sangat mencabar.


Tanggal 21 aku timpa ujian oleh Nya..selama hari mampu mengangkat tong gas untuk di masukkan dalam kereta dan kali nie tiba2 pulak merasa sakit Urat lepas angkat tong Gas..adoiiiii betul2 sakit tak 
terkata..mau jugak 5 hari untuk pulih  dengan mendapatkan ubot doktor plus pil urat.Dah terasa seperti
org2 OKU nak berjalan, bangun,duduk pun jenuh...seksa betul !!!! 

Syukur hari nie dah beransur-ansur pulih cuma ada sikit2 sakit jea..wife kata "' too tandanya dah makin tua"" manalah nak sama  ngan tenaga Muda2 dulo.

apo lagi nak coret2..ikutkan banyak cerita,sebelum too ada rezeki aku &Family jejalan K.Terengganu
syokk abisss..jadi lah dengan bajet yang ciput..


esok dah 10 Muharam ...masa begitu pantas berlalu dan sedar tak sedar umur pun kian menaik
dan lagi 2 bln nak masuk tahun 2015 plak



sambung lagiiii.......vroooooooooooooooooooom