Jom Baca

Saturday, November 15, 2014

hujan yang turun...

Sabtu 15 November 2014 / 22 Muharam 1436




Assalamu'alaikum warahmatullah
Saban hari hujan dan terus hujan....cuaca tak menentu terutama petang hari.
hujan...hujan ..hujan....Taiping merupakan satu bandar di Malaysia yang menerima taburan paling tinggi..redho lah aku.Hujan jugak rahmat..tiada aktiviti petang buat Family, "nak jalan pun malas baik dok kat umah"..
tanggal 15hb Nov ..dah siap set dalam phone , hari lahir puteri aku Genap 8thn, sambutan kecil2 kat umah jea.Tapau Kfc & potong kek dah cukup buat anak2.
Jam 5.15 ptg Tengah hujan lagii nie ..entah bila nak henti....Semalam 14/11/14 kat taiping terbukanya satu lagi aeon Mall..pakat2 org2 pi serbu, aku bila?tunggu time senang nanti lah, tak lari pun mall too, sale bukan dlm sehari , dua jea..esok ,esok lahh,...
Wasalam........................................................................................................................................

gambo cuti sekolah bulan 8 kelmarin 

Apa cerita?? cerita hujan ajelah....

"Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut...

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi..."

No comments: