Jom Baca

Sunday, November 2, 2014

"ada cerita tak ada masa, ada masa tak ada cerita"

Assalamu'alaikum warahmatullah
9 Muharam 1436 sudah aku jejaki, pelbagai ujian dan cobaan kita sebagai hamba Nya.
tanggal 10-10-14 aku telah terpilih jalani Latihan asas Polis Sukarelawan (PVR) di PGA ulu kinta, Perak atas minat dan ingin. 
menimba secebis pengalaman dalam sebagai Bapak polisi .Syukur telah selesai dan menanti latihan di Ipd tempatan selama 6 bulan lagi sebelum layak bertugas .Mudah-mudahan segala2 nya dipermudahkan ALLAH...AMIN.



Dalam Polis ..aspek Displin,Peraturan,Undang2 , Kekemasan dan Menepati Masa serta
Ikut Perintah yg diarahkan.
rutin Bermula seawal 5pg hingga 11mlm padat dengan latihan Jasmani&Kelas

serba-sikit yang dapat dipaparkan..sangat mencabar.


Tanggal 21 aku timpa ujian oleh Nya..selama hari mampu mengangkat tong gas untuk di masukkan dalam kereta dan kali nie tiba2 pulak merasa sakit Urat lepas angkat tong Gas..adoiiiii betul2 sakit tak 
terkata..mau jugak 5 hari untuk pulih  dengan mendapatkan ubot doktor plus pil urat.Dah terasa seperti
org2 OKU nak berjalan, bangun,duduk pun jenuh...seksa betul !!!! 

Syukur hari nie dah beransur-ansur pulih cuma ada sikit2 sakit jea..wife kata "' too tandanya dah makin tua"" manalah nak sama  ngan tenaga Muda2 dulo.

apo lagi nak coret2..ikutkan banyak cerita,sebelum too ada rezeki aku &Family jejalan K.Terengganu
syokk abisss..jadi lah dengan bajet yang ciput..


esok dah 10 Muharam ...masa begitu pantas berlalu dan sedar tak sedar umur pun kian menaik
dan lagi 2 bln nak masuk tahun 2015 plak



sambung lagiiii.......vroooooooooooooooooooom


No comments: