Jom Baca

Tuesday, January 15, 2013

Op Bedah and Ganti


بسم الله الرحمن الرحيم



 Setelah 5 thn berbakti pada BS hari niii,time si dia pulak minta di beri sedikit perhatian . Mana-mana yang patut di ganti jea. kos keseluruhan RM 265 dengan kata lain amat berbaloi.ala membeli,menang memakainya.kan,kan,kan.



Si kuda Padi di laluan off road,kalo tayar pancit...masak ooiii,
jadi sediakan payung sebelum hujan ribut
Mileage tinggi @80,450 km ,ia menggambarkan motor yang boleh diharap,dengan kata tiada masalah sepanjang pengggunaannya laluan off road dan atas road semua aku bedal .Umpana sahabat semasa BS bekerja,total untuk tugas-tugas banyak bergantung padaa Si kuda padi niii.,Bab2 tayar pancit paling2 harus di elakkan jika mampu tayar tubelass harus gi ganti sebelum mendatangkan masalah kelak.hehehe.Bagi kenderaan yang berbatuan rendah dibimbangi lagi mendatangkan masalah.



kecekapan pomen dan alat -ganti yang tulen harus di beri keutamaan sebelum kita menyerah  jentera si  kuda padi 

Opp bedah & ganti dalam masa 2 1/2 jam siap ,apa-apa pun BS berpuashati dgn mutu kerja pomen too.
*rutin setiap hujung bulan ganti minyak enjin,plug,cuci penapis angin,rantai &sebagainya.semua buat secara DIY,jimat kos.cuma bab2 buka enjin tak berapa nak pakar lagi,bab2 lain semua bole kita buat DIY.

*dalam anggaran 5 bln jea tayar perlu di tukar,nak pulak hak belakan cepat bebenar makan bunga  nya.anggaran kos ikut jenama .

* pakai sampai reput Si kuda padi niii,nanti-nanti  anak2 udah  besaq BS pass kat depa pulak.yea kan 

No comments: