Jom Baca

Tuesday, September 10, 2013

Honda Vs Yamaha.Vroooooom


Tepuk dada, tanya selera...masing-masing ada selera dan minat tersendiri.Vroooooooooom ikuti kisahnya

PERSAINGAN untuk segmen kapchai daripada pasaran motosikal Malaysia nampaknya sudah bersedia untuk menjadi lebih menarik pada bulan-bulan akan datang dan juga ke 2014 dan seterusnya dengan pembebasan Hong Leong Yamaha Malaysia ( HLYM ) Lagenda 115Z . Pelancaran Lagenda kapchai semua-baru datang minggu kurang daripada selepas Boon Siew Honda telah melancarkan Honda Wave Dash yang -siri moped 110cc .


Yamaha Lagenda 115Z adalah moped generasi baru sporty yang dilengkapi dengan ciri-ciri yang akan menarik kepada penunggang kapchai seluruh negara. Antara ciri-ciri 115Z adalah baru, udara sejuk enjin 4-lejang SOHC dengan suntikan bahan api, yang lebih besar di bawah tempat duduk simpanan ( lebih besar daripada Honda Wave ) dan pematuhan kepada peraturan-peraturan UNECE semua berkaitan.

HLYM juga melihat bahan api baru-baru ini kenaikan harga akan membuat lebih ramai pengguna untuk memilih motosikal atas kereta sebagai cara peribadi mereka pengangkutan untuk pergi ke kerja dan urusan tugasan berjalan.


"The penamat Lagenda 115Z juga memberi penunggang rasa berkualiti tinggi dan keyakinan yang lebih atas kapal pengalaman menunggang . Dengan sistem suntikan bahan api , bukan sahaja penunggang akan dapat merasakan kuasa tetapi juga kagum dengan penggunaan bahan api . Malah, kebolehpercayaan dan kecekapan teknologi bahan api suntikan Yamaha telah terbukti dalam model FZ150i kami, "kata CH Ng , Pengarah Urusan HLYM .

 Juga datang dalam pilihan cast roda sporty atau jejari , dan boleh didapati dalam beberapa warna dan grafik. HLYM juga disediakan satu lagi varian basikal , yang dikenali sebagai Lagenda 115ZR , yang memaparkan grafik dan warna Kilang Yamaha Racing usaha MotoGP , dengan pelbagai ciri-ciri tambahan seperti lampu belakang LED dengan biru panel instrumen terus, menyala di bawah penyimpanan kerusi petak , takungan udara di penggantungan belakang dan tempat letak kaki miring- dapat.Penggunaan Filter lazim pada jenama Yamaha.


Pandang atas mantap"Sebagai sebahagian daripada komunikasi kita dan aktiviti-aktiviti promosi bagi model baru ini, kami telah mencipta satu aplikasi permainan yang dipanggil " Run Tornado "yang menampilkan Lagenda 115Z . Pemilik syarikat 115Z boleh bermain permainan ini pada telefon pintar mereka," kata Ng.

The " Tornado Run" app permainan telah diterima pakai daripada TVC yang Lagenda 115Z , yang akan disiarkan di stesen TV satelit negara dan tidak lama lagi. Aplikasi permainan telah dibangunkan untuk Android dan IOS berasaskan telefon pintar dan alat. Ia boleh dimuat turun secara percuma dari Google Play , Apple App Store dan laman web HLYM ini.

Yamaha Lagenda 115Z model boleh didapati dari pengedar berdaftar Yamaha di seluruh negara sekarang dan akan dijual pada harga RM4 , 972 untuk bercakap roda w / kick starter dan RM5, 168 untuk cast roda w / elektrik starter. The Lagenda 115ZR varian ditetapkan pada RM5, 410 ( Semenanjung Malaysia sahaja tidak termasuk cukai jalan , insurans dan nombor plat ).
As-salam..

perhargaan  CBT online,edisi asal Bahasa Inggeris.

1 comment:

aby said...

Satu Hati Vs Semakin ke Depan, menarik tu ...