Jom Baca

Wednesday, May 25, 2011

Proton Inspira..POLIS

Proton Inspira Jadi Kereta Polis ...begitu bertenaga.

 

Kereta polis terbaru yang mengunakan kereta model Proton Inspira yang nampak lebih menarik..Sumbangan Proton Inspira kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) di Pusat Kecermerlangan Proton di sini, Rabu 25/5/2011. Proton Holdings Berhad telah menyumbang sepuluh unit Proton Inspira 1.8L (manual) kepada PDRM

Proton telah mengambil insiatif untuk mengubahsuai 10 model Proton Inspira menjadi kereta peronda polis. Kereta ini telah diubahsuai dan dilengkapi dengan sistem lampu amaran dan siren bersepadu, pelekat pembalik cahaya dengan logo PDRM serta sistem telekomunikasi radio bergerak.

“Kami percaya kereta peronda polis merupakan satu keperluan yang amat penting dalam memantau serta memerangi jenayah,” katanya.

Menurutnya, dalam menyediakan keperluan tersebut hubungan Proton dan PDRM diteruskan lagi dengan kerjasama meneroka pembangunan prototaip kereta peronda polis (Mobile Police Vehicle) dari model Proton Inspira.

“Prototaip ini masih dalam pembangunan sejak setahun yang lalu. Proton sentiasa komited dalam menambah baik kualiti produknya apabila setiap model baru dikeluarkan.

“Dalam konteks ini, pihak PDRM pasti akan turut berkongsi manfaat daripada usaha penambahbaikan ini apabila model terbaru tersebut dijadikan kereta peronda,” TAHNIAH BUAT PROTON..........BUATAN MALAYSIA


Foto: THE STARNo comments: