Jom Baca

Tuesday, March 1, 2011

Seketika Di Pos Malaya ...

  
Sesiapa tahu itu logo apa.......ahhaa semua warga malaysia kenal ,dah siap tulis kan Pos Malaysia.
Hari ni Bahulu dan orang umah(wife) pergi ke pejabat pos coz nak tukar buku  ASB  dah usang  too

 
Minggu Lepas
Dialognya gini:-

kata kerani pos(A) : nanti akak datang bawa salinan i/c yea buku  nii dah penuh, nanti saya bagi borang nya

kata wife ku : ok...yea

maka kerani buat urusan kemas kini buku ASB.........
4 minit berlalu....

kata kerani pos : ok dah siap ...maka buku pun di bagi pada wife ku

kata wife ku : eeh tadi adik cakap nak bagi  borang pertukaran buku baru , mana dia.

kata kerani pos :aaa...tak pa lah nanti akak datang semula  bawa salinan i/c baru saya bagi borang too

kata wife ku dlm hati:::::::: tadi kata lain ,kini kata lain pulakk ,penipu  punya  orang

CUBA KITA PERHATIAN APA YANG TAK KENA KAT SINI !!!!!!!!!!!

Hari niii 1/3/2011
bab 1@kena tunggu nombor dlm 20 minit

wife pun bagi buku ASB,salinan I/C & borang masuk duit

kata kerani pos(B) : Buku nii dah tak boleh guna...dah penuh,kena ambik borang dulu baru boleh buat urus-niaga,lain kali ambik borang dulu  kemudian isi  baru ke kauter
"dengan nada keras-lembut"
 
kata wife ku : minggu lepas   kerani (A) kata bawa salinan i/c dulu baru dapat borang
maka wife ku  tunjuk pada kerani  kat sebelah too jer...
diam terus kerani (A) kat sebelah tooo...............
Bahulu pun bangun dari kerusi dengan  gaya  ala2 hero malaya pun cakap gitu jugakk.........

hatta kerani (B) pun bagi borang too kat wife ku....Bahulu pun isi.lepas siap isi kena pulakk tunggu gilirin lain lagi...dekat2 20 minit gakkkkk

total masa: 40 minit gakk kat pejabat pos malaya tooo

NOTA KEPALA : nasib baik mood  Bahulu okey hari niii ,kalau tak mahu kena maki "@@$%&&^^&*(*^&%^%$$$%%^&%$##@!@$$^^^*&((*&&GGFT%TY^&&^"
lebih kurang macam nii kalau ikut hati

" Sabar separuh daripada iman"

Para pembaca nilai lah sendiri....apa yg dah berlaku nii

NOTA LUTUT : Kerani A dan B adalah Wanita@Perempuan
                            Wife ku : Wanita jugak.....
Sikit lagi...masa tunggu punya tunggu tadi..ada lerr seorang akak niii bagi tau kat wife ku

kata akak  : Kerani (B) too kalau ngan orang Lelaki@Jantan...cakap lembut jerr.kalau ngan perempuan bukan main kasar lagi.....ada ker patut macam tooo

Bahulu kata : patut ler ngan saya...baik punya ayat.


moral the story: macam nii punya manusia ada jugakk ..patut2 sesama kaum sejenis cakap sopan-santun.


1 comment:

~ PIJA ~ said...

agak menyakitkan hati kalau ade manusia perangai macam ni..biasenye org2 dalam sektor gomen laa..tak tau ape masalahnyer...